Honden- en kattenregels

Ik heb dit huisje met veel liefde ingericht zodat de huisdieren en hun baasje (personeel voor de katjes 😉) hier comfortabel tot rust kunnen komen en van hun vakantie kunnen genieten. Daarom heb ik een aantal regels opgesteld zodat de chalet netjes verzorgd blijft.

 • Onderhoud
  Honden en katten zijn héél welkom en gratis toegelaten. Ik vraag wel om de woning netjes achter te laten. Bezemschoon, en de zetels en muren moddervrij. Er zijn altijd 3 honden of katten toegelaten. Meer op aanvraag!
 • Woonkamer:
  De honden en katten mogen in de zetels. Daarom liggen er steeds plaids in de zetel om deze te beschermen. Gebruik deze plaids dan ook. Uiteraard mag je zelf ook plaids voorzien om de meubels te beschermen. Na het verblijf dienen de meubels netjes achter te blijven. Katten mogen niet aan de meubels krabben. Daarom zijn er verschillende krabmeubels ter beschikking.
  Eet-en drinkbakken dienen na gebruik gereinigd en terug op hun plaats gezet worden.
 • Slaapkamers
  In de slaapkamers kunnen er bed- en badlinnen voorzien worden tegen betaling. Honden en katten mogen ook mee op de slaapkamer. Indien de honden op bed slapen, gebruik dan jullie eigen lakens of gebruik een plaid zodat de lakens proper blijven. Indien door de honden het dekbed niet netjes kan blijven, vragen we jouw eigen dekbed en bedlinnen mee te nemen. Zo slapen de volgende mensen ook in een proper bed. Indien het dekbed toch vuil is bij vertrek, worden de kosten van de droogkuis aangerekend.
  De matrassen zijn voorzien van degelijke matrasbeschermers.
  In de ene slaapkamer staat een 2-persoonsbed van 160 x 200. In de andere slaapkamer twee bedden van 80 x 200. Hier kan gekozen worden om de bedden apart te gebruiken of samen als 2-persoonsbed. Indien het als 2-persoonsbed gebruikt wordt, is er een 2-persoonsdekbed voorradig. Er zijn dekbedden en kussens voorzien voor de bedden (afmeting 2-persoonsdekbed 220 x 240, 1- persoonsdekbed:140x200)
 • Badkamer
  Hond(en) en katten mogen niet in de douche gewassen worden. Daarom zijn er handdoeken voorzien in de leefruimte en berging om ze bij nat weer af te drogen voor ze binnen komen. In de berging staat een waterblazer die gerust gebruikt kan worden om de honden na een wandeling droog te blazen. Met deze blazer kan je ook het vuil uit de vacht blazen. Deze waterblazer mag enkel buiten in de tuin gebruikt worden, anders hangt het huisje vol met hondenharen.
 • Tuin
  De honden mogen hun behoefte doen in de tuin. Uiteraard verwacht ik dan ook dat het baasje alles opruimt voor het vertrek.  De volgende gasten willen namelijk ook gebruik maken van een propere tuin. Indien dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt om een extra kost van € 25,00 aan te rekenen.
  Honden mogen niet alleen in de tuin achter gelaten worden om overmatig geblaf te vermijden. Ik zou niet willen dat onze fijne buren overlast hebben.
  De tuin is niet catproof, dat wil zeggen dat ik niet kan garanderen dat een kat niet kan ontsnappen. Ik kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden indien dit toch zou gebeuren.
 • Elk baasje kent zijn hond en kat
  Ik verwacht dat elk honden- en kattenbaasje zelf kan inschatten of hij/zij zijn dier even alleen kan achter laten in de huisje of niet, dit wil zeggen jouw huisdier geen lawaai gaat maken en zeker niets stuk gaat maken. Het is niet de bedoeling om het huisdier langere tijd alleen te laten in het chalet. Het Zenhuisje is een vakantiehuisje bedoeld om de dierenliefhebber samen met zijn huisdier te laten genieten van een fijne vakantie. Ik verwacht dan ook dat de buren geen overlast zullen ondervinden van de honden die komen logeren. 
 • Hondenbenches
  Slaapt jouw grond graag in een bench of vindt hij dat een fijn plekje om tot rust te komen? Geen enkel probleem. In de berging zijn meerdere benches aanwezig met kussen. Neem gerust een bench als je dit wenst. 
  Hiervoor wordt geen extra kosten in rekening gebracht.
  Uiteraard wilt dit nog steeds zeggen dat het niet de bedoeling is dat honden langere tijd alleen worden gelaten in het huisje. Het Zenhuisje is voor een vakantie MET de hond en niet om er alleen op uit te trekken.
 • Tuinslang
  Aan de achterzijde van het Zenhuisje is een buitenkraantje. Hier is het mogelijk –indien er geen vriestemperaturen zijn- om water te nemen en eventueel ook de tuinslang te gebruiken. Bij vorst is dit kraantje echter afgesloten in de private bergruimte. Misschien handig voor grotere honden na een natte, modderige wandeling om het grote vuil er af te kunnen spoelen.
  Het is verboden om een groter zwembad te vullen. In de zomer is er een gele schelp voorzien dat gevuld kan worden om de hond te laten pootje baden. Gelieve dit badje na gebruik proper te maken zodat het volgend hondje ook van een zuiver zwembadje gebruik kan maken.
  Nadien kan de hond dan afgedroogd worden met de voorziene handdoeken of kan er gebruik gemaakt worden van de waterblazer. Deze waterblazer vind je terug in de berging.
  Het is verboden om op het park een auto te wassen.
 • Loopsheid
  Het is verplicht om tijdens de loopsheid de hond een broekje aan te doen en bij ongelukjes de bloedsporen te verwijderen.
 • Wandelen
  Honden dienen op het terrein de Krieckaert aan de leiband te wandelen. Ook buiten het domein in het natuurgebied is een leiband verplicht. Er zijn poepzakjes voorhanden in het huisje om mee te nemen op wandeling zodat het domein netjes blijft.
 • Hondenspeelgoed
  Er staat een kist met allerlei speelgoed in. Laat je hond er maar gerust mee spelen en als er iets stuk gaat, dan is dat geen probleem. Regelmatig vul ik de bak aan met nieuw speelgoed.
  Is het speelgoed vuil en dient die gewassen te worden, gooi deze dan in de hondenwasmand in de berging. Dan zorg ik dat het terug proper is.
  In de berging staan ook nog denkspelletjes voor de hond. Het is niet de bedoeling dat dit speelgoed onbewaakt bij de hond blijft. Heeft hij gedaan met hiermee te spelen? Maak het dan even proper en berg het terug op. 
 • Kattenspeelgoed
  Sommige katjes spelen ook nog heel graag. Hiervoor staat een box in de berging met diverse speelgoed. Dit speelgoed is ENKEL voor de katten en mag NIET door de honden gebruikt worden. Elk speelgoed dat door jouw kat gebruikt wordt, moet in de bak met gebruikt speelgoed op het einde van de vakantie. Zo kan ik dit speelgoed ontsmetten en ontgeuren, want veel katjes hebben niet graag de geur van soortgenoten.
 • Voerbakken
  Er zijn verschillende voerbakken en zelfs een voerstandaard op hoogte voor de grote honden. Je mag deze gerust gebruiken. Het is niet de bedoeling dat de honden van de borden eten.
 • Schade
  Gelieve eventuele schade steeds zo vlug mogelijk te melden. Dit kan altijd gebeuren, maar als ik het niet weet, kan er geen oplossing gezocht worden en ben ik genoodzaakt de waarborg in te houden. Indien je dit meldt, zoek ik naar een goede oplossing voor beide partijen.
  Een “accidentje”, ergens een onvoorzien plasje kan altijd gebeuren. Ik verwacht dan ook dat dit door het baasje opgekuist wordt. Hiervoor staat een spray ter beschikking die ontsmet en de geur neutraliseert. Gelieve deze dan ook te gebruiken. Heeft jouw hond op de mat, hondenmand of in de bench geplast, laat het dan even weten. Het bevuilde kussen en mand zal dan extra uitgewassen en ontgeurd worden. Indien je het niet laat weten, merk ik het misschien niet op, maar de volgende viervoeter zal dit uiteraard wel opmerken. We willen toch vermijden dat dat plaatsje ‘gemerkt’ wordt door de volgende honden. 
  Indien ik na het verblijf merk dat dit niet gemeld werd en ook niet opgekuist, dan wordt de waarborg ingehouden. De manden en kussens zijn nu nu eenmaal niet zo makkelijk uit te wassen. 
  Indien ik na het verblijf merk dat het huisdier het bed en/of zetel bevuild of beschadigd heeft, wordt de waarborg ingetrokken.
 • Katten
  Katten mogen in geen geval aan de meubels krabben. Er is allerhande krabmateriaal voorzien om dit te voorkomen. Ik verwacht ook van het kattenpersoneel dat die een extra oogje in het zeil houdt zodat dit niet gebeurt. 

Dog and Cat Rules

I have decorated this cottage with a lot of love so that pets and their owners (staff for the kitties 😉) can come here comfortably and enjoy their vacation. That's why I have established some rules to keep the chalet tidy.

 • Maintenance
  Dogs and cats are very welcome and allowed free of charge. However, I kindly ask that the house be left tidy. Broom clean, and the sofas and walls free of mud. There are always 3 dogs or cats allowed. More on request!
 • Living room:

  Dogs and cats are allowed on the sofas. Therefore, there are always throws on the sofas to protect them. Please use these throws. Of course, you are also welcome to bring your own throws to protect the furniture. After the stay, the furniture should be left in good condition. Cats are not allowed to scratch the furniture, which is why various scratching posts are provided.
Food and water bowls should be cleaned and returned to their place after use.

 • Bedrooms
  Bed and bath linen are always provided in the bedrooms. Dogs and cats are also allowed in the bedrooms. If this means that the duvet cannot stay clean, we ask you to bring your own duvet and bed linen. This ensures that the next guests also sleep in a clean bed. If the duvet is soiled upon departure, dry cleaning costs will be charged.
The mattresses are equipped with sturdy mattress protectors.
One bedroom has a 160 x 200 double bed. In the other bedroom, there are two beds of 80 x 200. These beds can be used separately or together as a double bed. If used as a double bed, a double duvet is provided. Bedding and pillows are provided for the beds (double duvet size: 220 x 240, single duvet: 140x200).

 • Bathroom
  Dogs and cats are not allowed to be washed in the shower. Therefore, towels are provided in the living room and storage room to dry them off when they come in wet from outside. There is a pet hair dryer in the storage room that can be used to dry dogs after a walk. This pet hair dryer should only be used outside in the garden; otherwise, the cottage will be covered in pet hair.

 • Garden
  Dogs are allowed to relieve themselves in the garden. I expect pet owners to clean up after their pets before leaving. The next guests also want to enjoy a clean garden. If this is not done, I will have to charge an additional fee of €25.00. Dogs should not be left alone in the garden to avoid excessive barking. I wouldn't want our lovely neighbors to be disturbed.
The garden is not cat-proof, which means I cannot guarantee that a cat cannot escape. Therefore, I cannot be held liable if this were to happen.

 • Every owner knows their dog and cat

  I expect every dog and cat owner to be able to assess whether they can leave their pet alone in the cottage for a short while, meaning your pet won't make noise or damage anything. The cottage is intended for pet lovers to enjoy a nice vacation with their pets. Therefore, I also expect that the neighbors will not be disturbed by the dogs staying here.

 • Dog crates
  If your dog likes to sleep in a crate or finds it a cozy place to relax, no problem. There are several crates with cushions available in the storage room. Feel free to take one if you wish.
There is no extra charge for this. However, it still means that dogs should not be left alone in the cottage for long periods. The Zen Cottage is for a vacation WITH the dog, not for leaving them alone.

 • Garden hose
  There is an outdoor tap at the back of The Zen Cottage. If there are no freezing temperatures, you can use this tap and possibly the garden hose. However, in case of frost, this tap will be shut off in the private storage area. It may be useful for larger dogs after a wet, muddy walk to rinse off the dirt.
It is forbidden to fill a larger pool. In summer, there is a yellow pool available that can be filled to let the dog paddle. Afterward, the dog can be dried off with the provided towels or you can use the pet hair dryer, which can be found in the storage room.
It is forbidden to wash a car in the park.

 • Heat
  During heat, it is mandatory to put your dog in heat pants and to remove any blood stains in case of accidents.

 • Walking
  Dogs must be walked on a leash on the Krieckaert premises. A leash is also required outside the domain in the nature reserve. Poop bags are available in the cottage to take on walks so that the domain stays clean.

 • Dog toys

  There is a box with all kinds of toys available. Let your dog play with them, and if something breaks, it's not a problem. I regularly replenish the box with new toys.
If the toys are dirty and need to be washed, throw them in the dog's laundry basket in the storage room. I will make sure they are clean again.
There are also puzzle games for dogs in the storage room. It is not intended that this toy remains unsupervised with the dog. When he's done playing with it, please clean it up and put it back.

 • Cat Toys

  Some cats still enjoy playing a lot. For this purpose, there is a box in the storage room with various toys. This toy is ONLY for the cats and MUST NOT be used by the dogs. Any toy used by your cat must be placed in the box with used toys at the end of the vacation. This allows me to disinfect and deodorize the toys, as many cats do not like the smell of other cats.

 • Feeders
  There are several food bowls and even a food stand at height for large dogs. Feel free to use these. The dogs are not supposed to eat from the dishes.
 • Damage
  Please report any damage as soon as possible. This can always happen, but if I am not informed, a solution cannot be found, and I am obliged to retain the deposit. If you report this, I will look for a good solution for both parties. An "accident," like an unforeseen puddle, can always happen. I also expect this to be cleaned up by the owner. For this purpose, there is a spray available that disinfects and neutralizes odors. Please use it. If your dog has urinated on the mat, dog bed, or in the crate, please let me know. The soiled cushion and bed will then be washed and deodorized extra. If you don't let me know, I might not notice it, but the next four-legged guest certainly will. We want to avoid that spot being "marked" by the next dogs. If I notice after the stay that this was not reported and not cleaned up, the deposit will be retained. The beds and cushions are not so easy to wash. If I notice after the stay that the pet has soiled or damaged the bed and/or sofa, the deposit will be withdrawn.

 • Cats
  Cats are not allowed to scratch the furniture under any circumstances. Various scratching materials are provided to prevent this. I also expect the cat staff to keep an extra eye out to prevent this from happening.