Honden- en kattenregels

Ik heb dit huisje met veel liefde ingericht zodat de huisdieren en hun baasje (personeel voor de katjes 😉) hier comfortabel tot rust kunnen komen en van hun vakantie kunnen genieten. Daarom heb ik een aantal regels opgesteld zodat de chalet netjes verzorgd blijft.

 • Onderhoud
  Honden en katten zijn héél welkom en gratis toegelaten. Ik vraag wel om de woning netjes achter te laten. Bezemschoon, en de zetels en muren moddervrij.

 

 • Woonkamer:
  De honden en katten mogen in de zetels. Daarom liggen er steeds plaids in de zetel om deze te beschermen. Gebruik deze plaids dan ook. Uiteraard mag je zelf ook plaids voorzien om de meubels te beschermen. Na het verblijf dienen de meubels netjes achter te blijven. Katten mogen niet aan de meubels krabben. Daarom zijn er verschillende krabmeubels ter beschikking.
  Eet-en drinkbakken dienen na gebruik gereinigd en terug op hun plaats gezet worden.

 

 • Slaapkamers
  In de slaapkamers wordt er steeds bed- en badlinnen voorzien. Honden en katten mogen ook mee op de slaapkamer. Gebruik steeds een plaid zodat de lakens proper blijven. Indien door de honden het dekbed niet netjes kan blijven, vragen we jouw eigen dekbed en bedlinnen mee te nemen. Zo slapen de volgende mensen ook in een proper bed. Indien het dekbed toch vuil is bij vertrek, worden de kosten van de droogkuis aangerekend.
  De matrassen zijn voorzien van degelijke matrasbeschermers.
  In de ene slaapkamer staat een 2-persoonsbed van 160 x 200. In de andere slaapkamer twee bedden van 80 x 200. Hier kan gekozen worden om de bedden apart te gebruiken of samen als 2-persoonsbed. Indien het als 2-persoonsbed gebruikt wordt, is er een 2-persoonsdekbed voorradig. Er zijn dekbedden en kussens voorzien voor de bedden (afmeting 2-persoonsdekbed 220 x 240, 1- persoonsdekbed:140x200)

 

 • Badkamer
  Hond(en) en katten mogen niet in de douche gewassen worden. Daarom zijn er handdoeken voorzien in de leefruimte en berging om ze bij nat weer af te drogen voor ze binnen komen. In de berging staat een waterblazer die gerust gebruikt kan worden om de honden na een wandeling droog te blazen. Met deze blazer kan je ook het vuil uit de vacht blazen. Deze waterblazer mag enkel buiten in de tuin gebruikt worden, anders hangt het huisje vol met hondenharen.

 

 • Tuin
  De honden mogen hun behoefte doen in de tuin. Uiteraard verwacht ik dan ook dat het baasje alles opruimt voor het vertrek.  De volgende gasten willen namelijk ook gebruik maken van een propere tuin. Indien dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt om een extra kost van € 25,00 aan te rekenen.
  Honden mogen niet alleen in de tuin achter gelaten worden om overmatig geblaf te vermijden. Ik zou niet willen dat onze fijne buren overlast hebben.
  De tuin is niet catproof, dat wil zeggen dat ik niet kan garanderen dat een kat niet kan ontsnappen. Ik kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden indien dit toch zou gebeuren.

 

 • Elk baasje kent zijn hond en kat
  Ik verwacht dat elk honden- en kattenbaasje zelf kan inschatten of hij/zij zijn dier even alleen kan achter laten in de huisje of niet, dit wil zeggen jouw huisdier geen lawaai gaat maken en zeker niets stuk gaat maken. Het is niet de bedoeling om het huisdier langere tijd alleen te laten in het chalet. Het Zenhuisje is een vakantiehuisje bedoeld om de dierenliefhebber samen met zijn huisdier te laten genieten van een fijne vakantie. Ik verwacht dan ook dat de buren geen overlast zullen ondervinden van de honden die komen logeren. 

 

 • Hondenbenches
  Slaapt jouw grond graag in een bench of vindt hij dat een fijn plekje om tot rust te komen? Geen enkel probleem. In de berging zijn meerdere benches aanwezig met kussen. Neem gerust een bench als je dit wenst. 
  Hiervoor wordt geen extra kosten in rekening gebracht.
  Uiteraard wilt dit nog steeds zeggen dat het niet de bedoeling is dat honden langere tijd alleen worden gelaten in het huisje. Het Zenhuisje is voor een vakantie MET de hond en niet om er alleen op uit te trekken.

 

 • Tuinslang
  Aan de achterzijde van het Zenhuisje is een buitenkraantje. Hier is het mogelijk –indien er geen vriestemperaturen zijn- om water te nemen en eventueel ook de tuinslang te gebruiken. Bij vorst is dit kraantje echter afgesloten in de private bergruimte. Misschien handig voor grotere honden na een natte, modderige wandeling om het grote vuil er af te kunnen spoelen.
  Het is verboden om een groter zwembad te vullen. In de zomer is er een gele schelp voorzien dat gevuld kan worden om de hond te laten pootje baden. Gelieve dit badje na gebruik proper te maken zodat het volgend hondje ook van een zuiver zwembadje gebruik kan maken.
  Nadien kan de hond dan afgedroogd worden met de voorziene handdoeken of kan er gebruik gemaakt worden van de waterblazer. Deze waterblazer vind je terug in de berging.
  Het is verboden om op het park een auto te wassen.

 

 • Loopsheid
  Het is verplicht om tijdens de loopsheid de hond een broekje aan te doen en bij ongelukjes de bloedsporen te verwijderen.

 

 • Wandelen
  Honden dienen op het terrein de Krieckaert aan de leiband te wandelen. Ook buiten het domein in het natuurgebied is een leiband verplicht. Er zijn poepzakjes voorhanden in het huisje om mee te nemen op wandeling zodat het domein netjes blijft.

 

 • Hondenspeelgoed
  Er staat een kist met allerlei speelgoed in. Laat je hond er maar gerust mee spelen en als er iets stuk gaat, dan is dat geen probleem. Regelmatig vul ik de bak aan met nieuw speelgoed.
  Is het speelgoed vuil en dient die gewassen te worden, gooi deze dan in de hondenwasmand in de berging. Dan zorg ik dat het terug proper is.
  In de berging staan ook nog denkspelletjes voor de hond. Het is niet de bedoeling dat dit speelgoed onbewaakt bij de hond blijft. Heeft hij gedaan met hiermee te spelen? Maak het dan even proper en berg het terug op. 


 • Kattenspeelgoed
  Sommige katjes spelen ook nog heel graag. Hiervoor staat een box in de berging met diverse speelgoed. Dit speelgoed is ENKEL voor de katten en mag NIET door de honden gebruikt worden. Elk speelgoed dat door jouw kat gebruikt wordt, moet in de bak met gebruikt speelgoed op het einde van de vakantie. Zo kan ik dit speelgoed ontsmetten en ontgeuren, want veel katjes hebben niet graag de geur van soortgenoten.

 • Schade
  Gelieve eventuele schade steeds zo vlug mogelijk te melden. Dit kan altijd gebeuren, maar als ik het niet weet, kan er geen oplossing gezocht worden en ben ik genoodzaakt de waarborg in te houden. Indien je dit meldt, zoek ik naar een goede oplossing voor beide partijen.
  Een “accidentje”, ergens een onvoorzien plasje kan altijd gebeuren. Ik verwacht dan ook dat dit door het baasje opgekuist wordt. Hiervoor staat een spray ter beschikking die ontsmet en de geur neutraliseert. Gelieve deze dan ook te gebruiken. Heeft jouw hond op de mat, hondenmand of in de bench geplast, laat het dan even weten. Het bevuilde kussen en mand zal dan extra uitgewassen en ontgeurd worden. Indien je het niet laat weten, merk ik het misschien niet op, maar de volgende viervoeter zal dit uiteraard wel opmerken. We willen toch vermijden dat dat plaatsje ‘gemerkt’ wordt door de volgende honden. 
  Indien ik na het verblijf merk dat dit niet gemeld werd en ook niet opgekuist, dan wordt de waarborg ingehouden. De manden en kussens zijn nu nu eenmaal niet zo makkelijk uit te wassen. 
  Indien ik na het verblijf merk dat het huisdier het bed en/of zetel bevuild of beschadigd heeft, wordt de waarborg ingetrokken.

 

 • Katten
  Katten mogen in geen geval aan de meubels krabben. Er is allerhande krabmateriaal voorzien om dit te voorkomen. Ik verwacht ook van het kattenpersoneel dat die een extra oogje in het zeil houdt zodat dit niet gebeurt.